Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μήνυμα Λαγκάρντ: Είμαστε σε ετοιμότητα να στηρίξουμε την οικονομία της ευρωζώνης
[Η Ναυτεμπορική]: Μήνυμα Λαγκάρντ: Είμαστε σε ετοιμότητα να στηρίξουμε την οικονομία της ευρωζώνης

[Η Ναυτεμπορική]: Μήνυμα Λαγκάρντ: Είμαστε σε ετοιμότητα να στηρίξουμε την οικονομία της ευρωζώνης

Επέκταση του QE και λήψη νέων μέτρων στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας αφήνει ως ανοιχτό ενδεχόμενο η επικεφαλλης της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ με άρθρο της που δημοσιεύεται αύριο σε σειρά ευρωπαικών εφημερίδων.

«Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αυξήσουμε το μέγεθος των προγραμμάτων μας για την αγορά στοιχείων ενεργητικού και να προσαρμόσουμε τη σύνθεσή τους, όσο χρειαστεί και για όσο χρειαστεί. Θα διερευνήσουμε όλες τις επιλογές και όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να στηρίξουμε την οικονομία ώστε να ξεπεράσει αυτήν τη διαταραχή».

Η ίδια προειδοποιεί ότι «η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη θα μειωθεί σημαντικά και οι δημόσιες πολιτικές δεν μπορούν να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη».

Αναλύοντας τους λογους για τους οποίους η ΕΚΤ αποφάσισε την Τετάρτη το νέο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας με συνολικό ύψος 750 δισεκ. ευρώ και διάρκεια μέχρι το τέλος του έτους, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι δημόσιες πολιτικές το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διασφαλίσουν ότι η κάμψη της δραστηριότητας δεν θα διαρκέσει περισσότερο και δεν θα έχει μεγαλύτερο βάθος από όσο χρειάζεται. Συνολικά, μαζί με τις αγορές των 120 δισ.ευρώ που ειχαν αποφασιστεί το ποσό που θα διοχετεύσει στην αγορά η ΕΚΤ αντιστοιχεί στο 7,3% του ΑΕΠ της ευρωζώνης.

Επιπροσθέτως , η ΕΚΤ θα χορηγήσει ρευστότητα ύψους έως και 3 τρισεκ. ευρώ, την οποία προσφέρει μέσω των πράξεων αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ, μεταξύ άλλων, με το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει καθοριστεί μέχρι σήμερα (-0.75%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!