Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Μην περιμένετε τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν την Ευρώπη με νέα lockdown»
[Η Ναυτεμπορική]: «Μην περιμένετε τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν την Ευρώπη με νέα lockdown»

[Η Ναυτεμπορική]: «Μην περιμένετε τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν την Ευρώπη με νέα lockdown»

Οι ΗΠΑ δεν φαίνεται πω – προς το παρόν – θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ευρωπαϊκών κρατών και να επιβάλουν εκ νέου σκληρούς περιορισμούς για τον COVID-19 εν μέσω αύξησης νέων κρουσμάτων.

«Δεν οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο συντονιστής της απάντησης στον κορωνοϊό του Λευκού Οίκου Τζέφρι Ζίντς τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου. «Μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού χωρίς να χρειαστεί να κλείσουμε με κανέναν τρόπο την οικονομία μας. Έχουμε το 82% των ανθρώπων τώρα με μία δόση εμβολίου και όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται κάθε εβδομάδα».

Αυτό το ποσοστό εμβολιασμού είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των κρατικών εργαζομένων, οι οποίοι έχουν προθεσμία για να εμβολιαστούν.

«Μπροστά από την αποψινή προθεσμία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επιτύχει συμμόρφωση κατά 95% και το 90% των 3,5 εκατομμυρίων ομοσπονδιακών εργαζομένων είναι ήδη εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Ζιντς . Το 5% έχει υποβάλει αιτήματα εξαίρεσης για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους που είτε έχουν εγκριθεί είτε εκκρεμούν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι τα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου είναι εμβολιασμένα κατά 99%.

Συνολικά, περίπου το 74% των Αμερικανών ηλικίας άνω των 5 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο, ενώ το 63% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!