Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Μην αγνοείς τα συμπτώματα δεν μπορείς να σταματήσεις μια καρδιά»
[Η Ναυτεμπορική]: «Μην αγνοείς τα συμπτώματα δεν μπορείς να σταματήσεις μια καρδιά»

[Η Ναυτεμπορική]: «Μην αγνοείς τα συμπτώματα δεν μπορείς να σταματήσεις μια καρδιά»

Με το δεδομένο ότι οι ασθενείς ανέχονται συμπτώματα στο σπίτι και εμφανίζονται με μεγάλη καθυστέρηση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα η οποία μπορεί να έχει δυσμενή κατάληξη για την υγεία τους, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, δημιούργησαν για την Ελλάδα τηλεοπτικό σποτ που περιγράφει τα συμπτώματα του Εμφράγματος του Μυοκαρδίου, προτρέποντας τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να αναζητούν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία σε περίπτωση καρδιαγγειακών νόσων.

Ο τίτλος του σποτ είναι «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ» και το σπικάζ έκανε ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου.

Τους τελευταίους μήνες η κοινωνική αποστασιοποίηση, ο εγκλεισμός και η διαταραχή της καθημερινότητας λόγω της πανδημίας, μας οδήγησε να παραμελήσουμε την υγεία της καρδιάς και των αγγείων μας. Τι λένε τα στοιχεία:

  • Κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφονται περισσότερο από 3 εκατ. νέες περιπτώσεις στεφανιαίας νόσου και περισσότερες από 600.000 περιπτώσεις αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.
  • Ιδιαίτερα όσον αφορά τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια που μπορούν να οδηγήσουν σε αναπηρία και επιβάρυνση της ποιότητας ζωής, χρειάζεται τακτική παρακολούθηση καθώς ο κίνδυνος για ένα δεύτερο επεισόδιο είναι 14% για τους πρώτους 3 μήνες και μπορεί να αυξηθεί έως 40% για τα επόμενα 10 έτη.
  • Ιδιαίτερα στη χώρα μας η καρδιαγγειακή νόσος φαίνεται τα τελευταία χρόνια να ανευρίσκεται και σε μικρότερες ηλικίες, απότοκες της άθροισης παραγόντων κίνδυνου, όπως η αρτηριακή υπέρταση, το κάπνισμα και η παχυσαρκία.
  • Η καρδιαγγειακή νόσος παραμένει η πρώτη αιτία θανάτου και νοσηλειών στον ελληνικό πληθυσμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!