Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μικρότερο το πλήγμα της ευρωπαϊκής οικονομίας από τα μέτρα του δεύτερου κύματος
[Η Ναυτεμπορική]: Μικρότερο το πλήγμα της ευρωπαϊκής οικονομίας από τα μέτρα του δεύτερου κύματος

[Η Ναυτεμπορική]: Μικρότερο το πλήγμα της ευρωπαϊκής οικονομίας από τα μέτρα του δεύτερου κύματος

Μικρότερο πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία φαίνεται να επιφέρουν οι περιορισμοί που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί στην Ευρώπη, που κυμαίνονται από απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας μέχρι γενικά ή μερικά lockdown, έχουν πλήξει τον κλάδο των υπηρεσιών , σημειώνουν οι Financial Times, χωρίς, ωστόσο, να επηρεάζουν σοβαρά την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα. Και σίγουρα δεν την πλήττουν στο βαθμό που την έπληξαν τα μέτρα για την ανάσχεση του πρώτου κύματος της πανδημίας, την άνοιξη.

Αναλύοντας εναλλακτικά οικονομικά στοιχεία, όπως οι χιλιομετρικοί δείκτες αυτοκινήτων, οι κρατήσεις σε εστιατόρια ή οι επισκέψεις σε χώρους διασκέδασης και σε γραφεία- στοιχεία που θεωρούνται πιο άμεσοι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας αν και λιγότερο περιεκτικά και αξιόπιστά από τα επίσημα δεδομένα-, οι FT υποστηρίζουν πως είναι εμφανής η ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος των υπηρεσιών. Διακρίνουν, ωστόσο, μια τάση των πολιτών να συνεχίζουν την ζωή καθώς σύμφωνα με τους δείκτες, όλο και περισσότεροι επιλέγουν πλέον να μετακινηθούν για να πάνε στη δουλειά τους.

«Οι κυβερνήσεις πήραν το μάθημά τους από το πρώτο lockdown», σχολιάζει ο οικονομολόγος της ING, Bert Colijn, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι κυβερνήσεις επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας περιορίζοντας την διασκέδαση και το λιανικό εμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!