Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: H Microsoft θέλει να επιστρέψει νερό στα οικοσυστήματα που δραστηριοποιείται
[Η Ναυτεμπορική]: H Microsoft θέλει να επιστρέψει νερό στα οικοσυστήματα που δραστηριοποιείται

[Η Ναυτεμπορική]: H Microsoft θέλει να επιστρέψει νερό στα οικοσυστήματα που δραστηριοποιείται

Σε μια προσπάθειά της να ενισχύσει το οικολογικό της προφίλ, η Microsoft δηλώνει ότι θα αναπληρώσει το νερό που καταναλώνει.

Ο στόχος που θέτει η Microsoft είναι πολύ υψηλός, καθώς η εταιρεία δηλώνει ότι θα καταφέρει να επιστρέφει στα διάφορα οικοσυστήματα στα οποία δραστηριοποιείται μεγαλύτερη ποσότητα νερού από εκείνη που καταναλώνει. Μάλιστα, η Microsoft πιστεύει ότι θα έχει καταφέρει να το πράξει αυτό μέχρι και το 2030. Ο στόχος της Microsoft επεκτείνεται συνολικά στο ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας μέχρι και το έτος 2030, πιστοποιώντας ότι η επιβάρυνση στο περιβάλλον από τη δραστηριότητά της θα είναι μικρότερη από τα οφέλη.

Σημασία έχει, πάντως, να δει κανείς και τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει η Microsoft ότι θα γίνει αυτό εφικτό. Το πρώτο στάδιο είναι να γίνει μια καλύτερη και πιο ορθολογική κατανάλωση νερού, ειδικά για υδροηλεκτρικούς σκοπούς. Το δεύτερο στάδιο είναι να αναληφθούν προσπάθειες για την αναπλήρωση νερού από την εταιρεία, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές. Για το λόγο αυτό αναμένεται να αφαιρεθούν υλικά που δεν επιτρέπουν την αναπλήρωση των υδάτινων πόρων, όπως είναι για παράδειγμα, η άσφαλτος.

Ένας στόχος της Microsoft είναι να κάνει χρήση της τεχνολογίας της, ειδικά όσον αφορά στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης προκειμένου να γίνει καλύτερος σχεδιασμός των παρεμβάσεων στη λειτουργία των επιμέρους τμημάτων της με γνώμονα την καλύτερη προστασία των οικοσυστημάτων και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!