Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Microsoft αγοράζει τη Nokia… ξανά;
[Η Ναυτεμπορική]: Η Microsoft αγοράζει τη Nokia… ξανά;

[Η Ναυτεμπορική]: Η Microsoft αγοράζει τη Nokia… ξανά;

Η Microsoft φέρεται να είναι ένας από τους επικρατέστερους αγοραστές για τη Nokia, εταιρεία που δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα των δικτύων όσο και της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με κορυφαία εταιρεία ανάλυσης της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία CCS Insight προβλέπει ότι εντός του 2021 η Nokia θα εξαγοραστεί από κορυφαία αμερικανική τεχνολογική εταιρεία, με τις Microsoft και Nokia να θεωρούνται οι επικρατέστερες.
Το ενδιαφέρον σημείο της ιστορίας είναι ότι η Microsoft και η Nokia είναι δύο εταιρείες με σημαντική προϊστορία. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2013 η Microsoft είχε πληρώσει πάνω από επτά δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσει μία τρίτη εναλλακτική, τα Windows Phone, μετά τα iPhone και τα Android. Προφανώς η προσπάθεια απέτυχε και το 2015 η Microsoft ανακοίνωσε την αποχώρησή της με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Έκτοτε η Nokia επανήλθε, με αρκετή επιτυχία, στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας αλλά κάτω από την εταιρική ομπρέλα της HMD Global. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο τομέας δραστηριότητας στον οποίο αναφέρεται η εκτίμηση της CCS Insight. Αντίκειμενο ενδιαφέροντος είναι πλέον ο τομέας δικτύων της Nokia, τον οποίο αμερικανικές εταιρείες θέλουν να αποκτήσουν σαν ένα αξιόπιστο αντίβαρο απέναντι στους Κινέζους προμηθευτές, όπως είναι η Huawei.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!