Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μίχαλος: Οι χρόνοι πληρωμής του δημοσίου έχουν βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μίχαλος: Οι χρόνοι πληρωμής του δημοσίου έχουν βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μίχαλος: Οι χρόνοι πληρωμής του δημοσίου έχουν βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια

«Η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι ένα μέτρο του οποίου την εφαρμογή συζητάμε εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της ανάγκης για αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση του ΕΒΕΑ με θέμα: «Ηλεκτρονική τιμολόγηση B2G στο πλαίσιο των δημόσιων συμβάσεων».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση καθιστά πρακτικά ανέφικτη την έκδοση εικονικών τιμολογίων και μειώνει δραστικά τη φοροδιαφυγή, επιτρέπει τον ακριβέστερο υπολογισμό των φορολογικών εσόδων και βοηθά στον καλύτερο προγραμματισμό του ελεγκτικού έργου των φορολογικών αρχών.

Όμως, όπως σημείωσε, τα οφέλη δεν περιορίζονται μόνο στο επίπεδο της φορολογικής διοίκησης. Ειδικά στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων,, εξήγησε ο ίδιος, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης βοηθά στην αντιμετώπιση σημαντικών παθογενειών.

«Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών, το 2020 βρίσκονταν σε ισχύ περίπου 190.000 συμβάσεις του δημοσίου με 48.000 αναδόχους – προμηθευτές. Και οι εντολές πληρωμής, με αντίστοιχες τιμολογήσεις έφτασαν τις 585.000.

Υπάρχει, επομένως, ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων των οποίων η ρευστότητα εξαρτάται άμεσα από την αποτελεσματική διαχείριση και την έγκαιρη πληρωμή των τιμολογίων που εκδίδουν, για παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς το δημόσιο».

Ιδιαίτερα στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον, που επικρατεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, επεσήμανε ο πρόεδρος, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βασίζονται σε τακτικές πληρωμές προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και να επιβιώσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!