Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για κίνδυνο λιμού στο κρατίδιο Κάγια
[Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για κίνδυνο λιμού στο κρατίδιο Κάγια

[Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για κίνδυνο λιμού στο κρατίδιο Κάγια

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι στο κρατίδιο Κάγια της Μιανμάρ έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις, ανάμεσά τους και «αδιάκριτες επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας» εναντίον αμάχων, και τώρα κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα και τις κακουχίες.

Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί στην κρίση μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, με καθημερινές κινητοποιήσεις στις πόλεις και συγκρούσεις στις μεθοριακές περιοχές μεταξύ του στρατού και παραστρατιωτικών οργανώσεων μειονοτικών ομάδων, κάποιες από τις οποίες σχηματίστηκαν πριν μερικές εβδομάδες.

«Η κρίση μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους πέρα από τα σύνορα για να αναζητήσουν ασφάλεια, κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας», ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Ο οργανισμός κάλεσε τις πλευρές «να αναλάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και τις προφυλάξεις για να προστατεύσουν τους πολίτες και τις πολιτικές υποδομές».

Εξάλλου ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι όσοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στο κρατίδιο Κάγια έχουν άμεση ανάγκη από καταφύγιο, τρόφιμα, νερό και ιατρική περίθαλψη, ενώ κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να επιτρέψουν την πρόσβαση σε αυτούς στους εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής.

Η Κάγια, που συνορεύει με την Ταϊλάνδη, είναι μία από τις πολλές περιοχές που οι Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις –ο στρατός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας που σχημάτισαν πρώην βουλευτές και αντιφρονούντες—επιτέθηκαν εναντίον του στρατού της Μιανμάρ, ο οποίος απάντησε κάνοντας χρήση βαρέων όπλων και με αεροπορικές επιδρομές, αναγκάζοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στα γύρω δάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!