Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Νέες διαμαρτυρίες με κόκκινη μπογιά
[Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Νέες διαμαρτυρίες με κόκκινη μπογιά

[Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Νέες διαμαρτυρίες με κόκκινη μπογιά

Οι αντίπαλοι της χούντας στη Μιανμάρ έριξαν κόκκινη μπογιά σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα της παραδοσιακής γιορτής του νέου έτους, σε μια ακόμη δράση της εκστρατείας τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.

Ακτιβιστές κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην απεργία της αιματοβαμμένης μπογιάς και αυτοί έριξαν κόκκινη μπογιά στους δρόμους, σε ταμπέλες έξω από κυβερνητικά κτίρια, ενώ έβαψαν μπλουζάκια κόκκινα, σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικυτύωσης.

Κάποιοι άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας πανό με τα οποία ζητούσαν την απελευθέρωση της επικεφαλής της ανατραπείσας κυβέρνησης της Μιανμάρ, της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία κρατείται από την 1η Φεβρουαρίου και εναντίον της έχουν απαγγελθεί πολλές κατηγορίες από τη χούντα.

“Παρακαλώ, σώστε την ηγέτιδά μας, το μέλλον, την ελπίδα”, έγραφε ένα από τα πανό, το οποίο είχε και μια φωτογραφία της Σου Τσι και το κρατούσε μια νεαρή γυναίκα στη Μάνταλεϊ.

Οι εορτασμοί για το νέο έτος, γνωστό και ως Thingyan, ξεκίνησαν χθες Τρίτη, όμως φιλοδημοκρατικοί ακτιβιστές ακύρωσαν τις παραδοσιακές γιορτές, οι οποίες περιλαμβάνουν τη ρίψη αγιασμένου νερού στους δρόμους, για να επικεντρωθούν στην εκστρατεία κατά του στρατού που κατέλαβε την εξουσία στη Μιανμάρ.

Ο στρατός αναφέρει ότι οι διαδηλώσεις μειώνονται, όμως ακτιβιστές έχουν προετοιμάσει διάφορες ενέργειες στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, που τελειώνει το Σάββατο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!