Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Η ASEAN ζητά από τη χούντα να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους
[Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Η ASEAN ζητά από τη χούντα να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους

[Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Η ASEAN ζητά από τη χούντα να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους

Απεσταλμένοι της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) ζήτησαν από τη χούντα στη Μιανμάρ να αφήσει ελεύθερους όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και συζήτησαν την εφαρμογή μιας συμφωνίας που θα ληφθεί «ομόφωνα» προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Η χούντα δεν δείχνει διατεθειμένη να εφαρμόσει μια συμφωνία πέντε σημείων την οποία υπέγραψαν 10 χώρες της ASEAN, περιλαμβανομένης της Μιανμάρ, η οποία ζητεί να τερματιστεί η βία, να ξεκινήσει πολιτικός διάλογος και να διοριστεί περιφερειακός ειδικός απεσταλμένος.

Οι απεσταλμένοι της ASEAN συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της χούντας της Μιανμάρ, τον Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση της ASEAN με ημερομηνία 5 Ιουνίου αναφέρει ότι στόχος της επίσκεψης ήταν να συζητηθεί πώς η Μιανμάρ θα καταλήξει «σε μια ειρηνική λύση προς το συμφέρον του λαού της» με την εφαρμογή της συμφωνίας.

Επίσης η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι απεσταλμένοι «ζήτησαν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων, περιλαμβανομένων των γυναικών, των παιδιών και των αλλοδαπών», μια απόφαση που δεν υιοθετήθηκε ομόφωνα, αλλά τη στήριξαν πολλές χώρες της ASEAN.

Η χούντα δεν έχει καταφέρει να επιβάλει τον έλεγχό της στη χώρα μετά την ανατροπή της ηγέτιδας της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία είναι μεταξύ των περισσότερων από 4.500 ανθρώπων που έχουν συλληφθεί μετά το πραξικόπημα. Τουλάχιστον 849 έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, αν και ο στρατός διαψεύδει τον αριθμό αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!