Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Μιανμάρ: Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό

Η πρώην ηγέτιδα της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία ανατράπηκε την περασμένη Δευτέρα από ένα πραξικόπημα, “βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό” στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου και “σε καλή υγεία”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κόμματός της, του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD).

“Βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό και σε καλή υγεία στην κατοικία της”, δήλωσε ο Τσι Τόι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία. Σε βάρος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παραβίαση ενός δυσνόητου εμπορικού κανονισμού. Πολλά άλλα στελέχη του κόμματος έχουν επίσης συλληφθεί.

Νωρίτερα, ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή του στην εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής και είπε ότι θα βοηθήσει όσους συνελήφθησαν ή απολύθηκαν επειδή αντιτέθηκαν στο πραξικόπημα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το κόμμα κατήγγειλε το πραξικόπημα και την κράτηση της Σου Κι χαρακτηρίζοντάς τες “απαράδεκτες” και ανέφερε πως είναι υποχρέωσή του να παράσχει βοήθεια σε όσους υπέστησαν κυρώσεις για την εναντίωσή τους στην κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!