Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μια μαρτυρία: «’Οσα έζησα κατά την δοκιμή του εμβολίου της Moderna»
[Η Ναυτεμπορική]: Μια μαρτυρία: «’Οσα έζησα κατά την δοκιμή του εμβολίου της Moderna»

[Η Ναυτεμπορική]: Μια μαρτυρία: «’Οσα έζησα κατά την δοκιμή του εμβολίου της Moderna»

Μια από τις κρίσιμες στιγμές στην ξέφρενη κούρσα για την παρασκευή ενός εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό είναι η στρατολόγηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έτοιμων να βοηθήσουν στις κλινικές δοκιμές.

Μεταξύ αυτών των εθελοντών ήταν και η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στο Μαΐάμι, Λεϊλά Μακόρ.

Η Λεϊλά συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές της φάσης 3 της Moderna, της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας που την Δευτέρα ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό σχεδόν 95%.

Η ίδια αφηγήθηκε σε πρώτο πρόσωπο την εμπειρία της, η οποία ξεκίνησε λίγες εβδομάδες αφότου ο πατέρας της υπέκυψε στην Covid-19:.

Ο θάνατος του πατέρα μου

«Ο πατέρας μου πέθανε από την Covid στη Χιλή, τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές της Pfizer και της Moderna, στα τέλη Ιουλίου.

Πέθανε μόνος, όπως πεθαίνουν οι άνθρωποι που υποκύπτουν σ’ αυτόν τον ιό. Τόσο μόνος που, στο παραμιλητό του, ήταν πεπεισμένος ότι τον είχαν απαγάγει».

Ενώ οι αδελφοί μου, η μητέρα μου κι εγώ προσπαθούσαμε να συμφιλιωθούμε με την απώλεια, βρέθηκα αντιμέτωπη με μια άλλη πραγματικότητα: το Μαϊάμι και η Φλόριντα γενικότερα, ήταν το νέο επίκεντρο του ιού που σκότωσε τον πατέρα μου. Και η δουλειά μου ήταν να καλύπτω αυτό το ρεπορτάζ και τους άλλους νεκρούς.

Η ιδέα να κάνω κάτι, έστω και ελάχιστο, για να βοηθήσω να νικηθεί αυτή η μάστιγα που σκότωνε τους δικούς μας και αναστάτωνε τη ζωή μας ήταν μια κάθαρση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!