Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Mια καινούργια θεατρική εμπειρία
[Η Ναυτεμπορική]: Mια καινούργια θεατρική εμπειρία

[Η Ναυτεμπορική]: Mια καινούργια θεατρική εμπειρία

Σε μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο, τα τραπέζια εύκολα αραιώνουν, αφαιρούνται ή μετατοπίζονται για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απόσταση ασφαλείας μεταξύ των θαμώνων στην εποχή της πανδημίας. Τι θα συμβεί, όμως, όταν θα ανοίξουν οι θεατρικές σκηνές το ερχόμενο φθινόπωρο;
Το άμεσο μέλλον του παγκόσμιου, πιθανότατα, θεάτρου αρχίζει ήδη να διαφαίνεται στη Γερμανία, όπου ιστορικά θέατρα μεταμορφώνουν το εσωτερικό τους, αλλάζουν το πρόγραμμά τους και σχεδιάζουν νέους τρόπους λειτουργίας για να εξασφαλίσουν ότι η αυλαία θα σηκωθεί και πάλι, όπως κάθε χρονιά, και οι θεατές θα απολαύσουν τις παραστάσεις χωρίς να φοβούνται την απειλή του κορωνοϊού. Η επόμενη επίσκεψη στο θέατρο μπορεί μάλιστα να αποδειχτεί πολύ πιο ευχάριστη για τους θεατές, αν ευοδωθούν τα σχέδια κορυφαίων σκηνών στο Βερολίνο. Τα κατειλημμένα καθίσματα (ή και γενικώς τα καθίσματα) θα είναι πολύ λιγότερα στην πλατεία και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν από την αίθουσα όποια στιγμή θελήσουν, αφού τα διαλείμματα θα πρέπει μάλλον να καταργηθούν, ώστε να αποφεύγεται συνωστισμού.

Αυτά, τουλάχιστον, είναι τα πλάνα των υπεύθυνων στο «Berliner Ensemble», το θέατρο που ίδρυσε το 1949 ο Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής του 20ού αιώνα Μπέρτολτ Μπρεχτ, δίπλα στον ποταμό Σπρέε. Πριν από λίγες ημέρες, αφαιρέθηκαν τα 500 από τα 700 καθίσματα από την κεντρική αίθουσα παραστάσεων, ώστε να εξασφαλιστούν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου που απαιτούν οι κυβερνητικές οδηγίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!