Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μια κατάδυση πίσω στο χρόνο…
[Η Ναυτεμπορική]: Μια κατάδυση πίσω στο χρόνο…

[Η Ναυτεμπορική]: Μια κατάδυση πίσω στο χρόνο…

Με απόλυτο σεβασμό στην υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και, σε μία προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδας ως καταδυτικού προορισμού η ομάδα Aegeantec, υπό τον εκπαιδευτή τεχνικής κατάδυσης Μαρίνο Γιούργα, με μια νέα κατάδυση στα νερά του Ρόδου επιδίωξε να βρει νέα στοιχεία που μάλλον πιθανόν οδηγούν στην ταυτοποίηση του γερμανικού πολεμικού αεροσκάφους JU52.

O εκπαιδευτής τεχνικής κατάδυσης Μαρίνος Γιούργας, μετά την πρόσφατη αποστολή στο γερμανικό μεταγωγικό αεροσκάφος JU52 που βρέθηκε από την καταδυτική του ομάδα πριν από λίγα χρόνια, καταθέτει στη «Ν» τις εντυπώσεις του, αλλά και τα στοιχεία που οδηγούν στην πιθανή ταυτοποίηση του ιστορικού αυτού αεροναυαγίου.

Η αποστολή αυτή ήταν ιδιαίτερης σημασίας για την ομάδα Aegeantec καθώς αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη αποστολή αποκλειστικά με καταδυτικές συσκευές κλειστού κυκλώματος στο νησί της Ρόδου και η πρόκληση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Να σημειωθεί ότι την παρούσα χρονική στιγμή το νησί δε διαθέτει ούτε ένα καταδυτικό κέντρο ικανό να υποστηρίξει πλήρως την μορφή των συγκεκριμένων τεχνικών καταδύσεων και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, τα υλικά και τα σχετικά αέρια έπρεπε να έρθουν με την ομάδα από την Αθήνα.

Υπήρξε σημαντική υποστήριξη από ιδιώτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή τόσο κατά τη διάρκεια των καταδύσεων μας στη Ρόδο όσο και στην προσπάθεια «ανάγνωσης» της ιστορίας που προσπαθεί να μας πει το συγκεκριμένο αεροπλάνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!