Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεξικό : Αντιδράσεις για οικοδομικές εργασίες κοντά στην αρχαία πόλη Τεοτιχουακάν
[Η Ναυτεμπορική]: Μεξικό : Αντιδράσεις για οικοδομικές εργασίες κοντά στην αρχαία πόλη Τεοτιχουακάν

[Η Ναυτεμπορική]: Μεξικό : Αντιδράσεις για οικοδομικές εργασίες κοντά στην αρχαία πόλη Τεοτιχουακάν

Η κυβέρνηση του Μεξικού καταδίκασε τις οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιούνται έξω από την αρχαία πόλη του Τεοτιχουακάν.

Σύμφωνα με το διεθνές συμβούλιο για μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους των Ηνωμένων Εθνών, μπουλντόζες απειλούν να ισοπεδώσουν περίπου επτά στρέμματα προστατευμένης γης στην περιοχή. Η Τεοτιχουακάν είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Μεξικό.

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών, οι εργασίες που πραγματοποιούνται χωρίς άδεια, απειλούν «τα αρχαιολογικά, οικιστικά και μνημειακά ερείπια τα οποία έχουν επίσης λεηλατηθεί». Οι ίδιοι κάλεσαν τη μεξικανική κυβέρνηση να παρέμβει ώστε ειδικοί να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο και να εκτιμήσουν τη ζημιά που έχει γίνει. Οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν νωρίτερα εντός του έτους, με βαρύ μηχανικό εξοπλισμό, όταν η επόπτευση του χώρου ήταν περιορισμένη, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή τους, το υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας κάνουν λόγο για «απειλή στη μεξικανική κληρονομιά» και τονίζουν πως είχαν ήδη εκδώσει δύο εντολές αναστολής των εργασιών τον Μάρτιο και κατέθεσαν μήνυση τον Απρίλιο. Σύμφωνα με το Associated Press, οι ιδιοκτήτες παρακείμενων εκτάσεων ενδέχεται να προσπαθούν να μετατρέψουν την περιοχή σε κάποιου είδους πάρκο ψυχαγωγίας. Διαδικτυακή εκστρατεία για την παύση των εργασιών στην περιοχή έχει συγκεντρώσει πάνω από 13.000 υπογραφές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!