Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέτρα για τη στήριξη των ιδιωτικών δομών της ΠΦΥ ζητεί ο ΙΣΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Μέτρα για τη στήριξη των ιδιωτικών δομών της ΠΦΥ ζητεί ο ΙΣΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Μέτρα για τη στήριξη των ιδιωτικών δομών της ΠΦΥ ζητεί ο ΙΣΑ

Επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Με αυτήν επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας λόγω της επιδημίας και ζητεί να ληφθούν επειγόντως πέντε μέτρα που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα στην επιστολή που έστειλε ο ΙΣΑ τονίζονται τα εξής:

«Ο Ι.Σ.Α. αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας, μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις, έχει προτείνει μία σειρά μέτρων τα οποία αποσκοπούν στην στήριξη των ιδιωτικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και με κύριο στόχο να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Με συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ο κύριος σκοπός του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και των χιλιάδων ιατρών – μελών του είναι να παραμείνουν ενεργές, στο σύνολο τους, οι ιδιωτικές μονάδες Π.Φ.Υ. όλων των ειδικοτήτων. Αυτή η τεράστια προσπάθεια γίνεται πλέον με μεγάλο οικονομικό κόστος λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, αλλά και με κίνδυνο της προσωπικής μας υγείας.

Δυστυχώς όμως παρατηρούμε, με μεγάλη απογοήτευση, ότι ο ιδιωτικός τομέας υγείας επειδή παραμένει ενεργός, αφού εξαιρείται της αναστολής λειτουργίας ορθώς, θεωρείται κακώς ότι δεν πλήττεται οικονομικά από την πανδημία. Συνέπεια αυτής της λανθασμένης αντίληψης είναι ότι τα ιδιωτικά ιατρεία και ιατρικές εταιρείες φαίνεται να εξαιρούνται από το μεγαλύτερο ποσοστό των μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!