Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέτρα a la carte για την πανδημία – Εκτός συζήτησης τo lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Μέτρα a la carte για την πανδημία – Εκτός συζήτησης τo lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Μέτρα a la carte για την πανδημία – Εκτός συζήτησης τo lockdown

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

Σε στοχευμένες παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα προχωρά η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ήδη είναι ασφυκτική η πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές. Την ίδια στιγμή σε νομούς με υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης καταγράφεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων με αποτέλεσμα να είναι ελεγχόμενη η κατάσταση στα νοσοκομεία.

Το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown παραμένει εκτός συζήτησης, με δεδομένο άλλωστε πως οι δείκτες της πανδημίας παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις σε επίπεδο νομών (ανάλογα με το ποσοστό των εμβολιασμών). «Είναι ξεκάθαρη η βούλησή μας: Δεν θα ξανακλείσει η χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου , επισημαίνοντας πως «παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναλόγως προσαρμόζουμε».

Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία έχει σημάνει συναγερμός για την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς, ενώ στο «κόκκινο» παραμένουν επίσης επτά ακόμα νόμοι της Βόρειας Ελλάδας. Όπως έχει ανακοινωθεί παρατείνεται η ισχύς των μέτρων σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα.

Η συζήτηση συνεχίζεται για τυχόν μέτρα που θα απαιτηθούν για να μην ξεφύγει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρσι τον Οκτώβριο «φούντωσε» η πανδημία με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα εξαιρετικά δύσκολο δίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!