Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέτρα από το Facebook κατά χρηστών που διασπείρουν επανειλημμένα παραπληροφόρηση
[Η Ναυτεμπορική]: Μέτρα από το Facebook κατά χρηστών που διασπείρουν επανειλημμένα παραπληροφόρηση

[Η Ναυτεμπορική]: Μέτρα από το Facebook κατά χρηστών που διασπείρουν επανειλημμένα παραπληροφόρηση

Το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προέβαινε σε «ισχυρότερες» ενέργειες εναντίον χρηστών που επανειλημμένα διασπείρουν παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του.

Το Facebook θα μειώνει τη διανομή/ διασπορά όλων των αναρτήσεων στο news feed του από έναν λογαριασμό χρήστη εάν μοιράζεται συχνά περιεχόμενο που έχει υποδειχθεί ως ψευδές από κάποιον από τους fact checking συνεργάτες του, ανακοίνωσε μέσω blog post ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως πρόσθεσε, λανσάρονται επίσης τρόποι για να πληροφορούνται οι χρήστες εάν αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο που έχει αξιολογηθεί από fact-checker.

Ψευδείς ισχυρισμοί και θεωρίες συνωμοσίας εξαπλώνονται πολύ γρήγορα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων το Facebook και το Twitter, κατά την πανδημία Covid-19.

«Είτε πρόκειται για ψευδές ή παραπλανητικό περιεχόμενο για Covid-19 και εμβόλια, κλιματική αλλαγή, εκλογές ή άλλα θέματα, διασφαλίζουμε πως λιγότεροι άνθρωποι θα βλέπουν παραπληροφόρηση στις εφαρμογές μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!