Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μετοχές και χαλκός αντανακλούν ελπίδες για την οικονομία
[Η Ναυτεμπορική]: Μετοχές και χαλκός αντανακλούν ελπίδες για την οικονομία

[Η Ναυτεμπορική]: Μετοχές και χαλκός αντανακλούν ελπίδες για την οικονομία

Κοντά σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσαν σήμερα οι μετοχές, ενώ και η τιμή του χαλκού- που αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση στη βιομηχανία- ολοκληρώνει την εβδομάδα με τα υψηλότερα κέρδη εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα σε μακροοικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ανάκαμψη έχει αρχίσει, στην Ασία τουλάχιστον, η οποία θα μπορούσε να δώσει τη σκυτάλη στον υπόλοιπο κόσμο.

Η τιμή του χαλκού διαμορφώνεται στα 6.040 δολάρια ανά τόνο, έχοντας ενισχυθεί κατά 1.500 δολάρια σε σχέση με τα χαμηλά του Μαρτίου. Ο δείκτης MSCI World Index σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, κυρίως χάρη σε ένα ράλι των ασιαστικών μετοχών σήμερα. Στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης έκανε άλμα 2% χάρη στα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών στην Κίνα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται σε αρνητικό έδαφος στις 14:00 ώρα Ελλάδος, αλλά με περιορισμένες απώλειες και ύστερα από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,4%. Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί μόλις 0,15%, αλλά παραμένει πάνω από τις 660 μονάδες.

Υπό πίεση βρίσκονται εν τω μεταξύ τα λεγόμενα «καταφύγια» των αγορών. Τα γερμανικά bunds βίωσαν την χειρότερη εβδομάδα τους εδώ και έναν μήνα. Πτώση καταγράφουν τόσο το ευρώ, που το τελευταίο διάστημα είχε εξελιχθεί σε επιλογή καταφυγίου, αλλά και το ελβετικό φράγκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!