Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Το μετάξι έχει την τιμητική του στο Μουσείο Salvatore Ferragamo
[Η Ναυτεμπορική]: Το μετάξι έχει την τιμητική του στο Μουσείο Salvatore Ferragamo

[Η Ναυτεμπορική]: Το μετάξι έχει την τιμητική του στο Μουσείο Salvatore Ferragamo

O πολυτελής ιταλικός Οίκος μόδας Salvatore Ferragamo διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Silk», η οποία εξερευνά τη δημιουργική διαδικασία και τη σημασία του μεταξιού στις συλλογές του.

Για την έκθεση στο Museo Salvatore Ferragamo στη Φλωρεντία, έγινε αναζήτηση στα αρχεία του Οίκου με στόχο την ανάδειξη της σύνθετης τεχνικής των μεταξοτυπιών που χρησιμοποιούνται για τα μαντήλια και τα φουλάρια του Ferragamo.

Οι χρήστες μπορούν, με εικονική περιήγηση στο Μουσείο, να εξερευνήσουν τις χρήσεις του μεταξιού που χρονολογούνται από την αρχαιότητα, τον Δρόμο του Μεταξιού και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το Μουσείο φιλοξενεί, επίσης, μια εγκατάσταση από δύο σύγχρονους Κινέζους καλλιτέχνες, τους Sun Yuan και Peng Yu, με τίτλο «Were creatures born celestial?» (Τα πλάσματα γεννήθηκαν ουράνια;) με θέμα την προώθηση ενός διαλόγου μεταξύ τέχνης, μόδας και πολιτιστικών συναλλαγών.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Σαλβατόρε Φεραγκάμο, είχε όραμα να μετατρέψει την παγκοσμίως διάσημη μάρκα του σε ετικέτα μόδας για συνολικές εμφανίσεις. Αυτό το όνειρο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου για την έκθεση, έγινε πραγματικότητα τη δεκαετία του 1970 χάρη σε μια από τις κόρες του, τη Φουλβία, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή μεταξωτών αξεσουάρ.

Τα μεταξωτά μαντήλια έγιναν συνώνυμα με την κληρονομιά και την ταυτότητα του brand Salvatore Ferragamo. Η μαγεία του μεταξιού εισήλθε στον κόσμο του Οίκου και έγινε ένα αναγνωρίσιμο σύμβολό του χάρη στα θέματα στις μεταξοτυπίες, εμπνευσμένα από τη φύση και τα ζώα, εξωτικά τοπία, ζούγκλες και σαβάνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!