Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Ώρα μηδέν για τα κλειστά κέντρα
[Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Ώρα μηδέν για τα κλειστά κέντρα

[Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Ώρα μηδέν για τα κλειστά κέντρα

Σε τροχιά σύγκρουσης εισέρχονται εκ νέου η κυβέρνηση και οι νησιώτες, καθώς η προθεσμία που είχε τεθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης προς τις τοπικές αρχές προκειμένου να υποδείξουν χώρους για τη δημιουργία κλειστών κέντρων εξέπνευσε χωρίς να υπάρξουν αποτελέσματα ή σημεία προσέγγισης των δύο πλευρών.

Η κυβέρνηση εξέφρασε χθες την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει τον σχεδιασμό της, εκκινώντας άμεσα τα έργα για την κατασκευή κλειστών δομών. «Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν» διαμήνυσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του πως «προχωρούμε από τις αρχές της εβδομάδας στην έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των κλειστών δομών» κάτι, που – όπως είπε – «είναι προς το συμφέρον των νησιωτών μας και των πολιτών όλης της Ελλάδας».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στα νησιά ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να γίνουν οι κλειστές δομές διότι είναι στη σωστή κατεύθυνση». «Δεν θέλουμε αντιδράσεις για τις αντιδράσεις. Υπάρχει κάποιος να υποδείξει κάτι άλλο; Θέλουμε να διατηρούνται αυτές οι άναρχες δομές;» διερωτήθηκε. Όπως είπε, η κυβέρνηση «δεν θέλει να έρθει το καλοκαίρι και να έχουμε αυτές τις άναρχες δομές, οι οποίες δεν θα μπορούν να υποδεχθούν με ασφάλεια, με συνθήκες υγιεινής και με έλεγχό τους νέους πρόσφυγες ή μετανάστες, από την Τουρκία». «Θέλουμε να έχουμε προλάβει να κατασκευάσουμε τις κλειστές δομές, ώστε σιγά-σιγά να μπει μια τάξη και να κλείσουν οι άναρχες δομές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!