Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Νέα αναχώρηση ασυνόδευτων ανηλίκων για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό
[Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Νέα αναχώρηση ασυνόδευτων ανηλίκων για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό

[Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Νέα αναχώρηση ασυνόδευτων ανηλίκων για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό

Αναχώρησαν σήμερα για τη Γαλλία 11 ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία προστίθενται στα 995 παιδιά που ήδη έχουν ήδη μετεγκατασταθεί με ασφάλεια σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεπεράστηκε έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο στόχος – ορόσημο των 1.000 μετεγκαταστάσεων της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, «που επιτεύχθηκε μετά από σκληρή δουλειά, σε όλη την διάρκεια της πανδημικής κρίσης και παρά το κλείσιμο των συνόρων».

Τα 11 παιδιά που έφυγαν σήμερα για το Παρίσι (10 αγόρια από το Αφγανιστάν κι ένα κορίτσι από το Ιράκ) αποχαιρέτισαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», «με μεγάλη συγκίνηση και με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν την πορεία τους με ασφάλεια και νέες ευκαιρίες», η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, και η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό και πρωτοποριακό εγχείρημα που αποτελεί επιτυχία της χώρας μας και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας προστασίας των πιο ευάλωτων από τους ευάλωτους, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 με την δημιουργία της Ειδικής Γραμματείας, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη» επισημαίνει το υπουργείο.

Για την επίτευξη του στόχου απαιτήθηκε σειρά ενεργειών και διαπραγματεύσεων, αλλά και «χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης» με τις ευρωπαϊκές χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!