Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Επτά σημαντικές αλλαγές στη διαχείριση ανακοίνωσε ο Ν. Μηταράκης
[Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Επτά σημαντικές αλλαγές στη διαχείριση ανακοίνωσε ο Ν. Μηταράκης

[Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Επτά σημαντικές αλλαγές στη διαχείριση ανακοίνωσε ο Ν. Μηταράκης

Επτά αλλαγές στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την παρούσα κυβέρνηση παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2020 αντιμετωπίστηκαν δύο σημαντικά προβλήματα παρελθόντων ετών. Οι ροές, που πλέον είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και η κατάσταση στα νησιά που πλέον έχει αντιστραφεί.

Σημείωσε επίσης ότι, για την ενίσχυση της προσωρινής δομής στο Μαυροβούνι ενόψει του χειμώνα, εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης το ποσό των 5,5 εκατ ευρώ, με πλήρη χρηματοδότηση της ΕΕ για να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ με το κλείσιμο της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ τα κοντέινερ της Ύπατης Αρμοστείας έχει ζητηθεί από το υπουργείο να μεταφερθούν στην προσωρινή δομή του Μαυροβουνίου.

Ειδικότερα, οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό, αφορούν:

  • Στη μείωση των ροών κατά 73% φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι αφίξεις το πρώτο εννιάμηνο του 2020 ανήλθαν σε 12.289, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 ήταν 44.734.
  • Στην επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης αποφάσεων ασύλου. Η αύξηση των αποφάσεων ανήλθε σε 82% τους πρώτους εννιά μήνες του 2020 σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ την ίδια ώρα υπήρξε μείωση κατά 36% των εκκρεμών υποθέσεων ασύλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!