Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι μεταλλάξεις της Ν. Αφρικής απειλούν να ρίξουν σε λούπα την πανδημία
[Η Ναυτεμπορική]: Οι μεταλλάξεις της Ν. Αφρικής απειλούν να ρίξουν σε λούπα την πανδημία

[Η Ναυτεμπορική]: Οι μεταλλάξεις της Ν. Αφρικής απειλούν να ρίξουν σε λούπα την πανδημία

Ο πολλαπλασιασμός των παραλλαγών του Covid-19 στην Αφρική, που αποδίδεται εν μέρει στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην ήπειρο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεταλλάξεις που αντιστέκονται στα εμβόλια περιπλέκοντας τις προσπάθειες τερματισμού της πανδημίας. Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα 112 αφρικανικών και 25 διεθνών οργανισμών.

Μελέτη γονιδιωμάτων από 33 αφρικανικά έθνη και δύο υπερπόντια εδάφη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science την Πέμπτη, παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας σε ολόκληρη την ήπειρο και την εμφάνιση πολλών «παραλλαγών ανησυχίας» και «παραλλαγών ενδιαφέροντος». Μία από αυτές, η Βήτα, εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο νωρίτερα αυτό το έτος καθιστώντας μερικά εμβόλια μερικώς αναποτελεσματικά.

Η μελέτη έγινε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων.

Οι παραλλαγές και η απειλή εκτροχιασμού του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό

Η «αργή διανομή των εμβολίων στις περισσότερες αφρικανικές χώρες δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο ο ιός μπορεί να αναπαραχθεί και να εξελιχθεί», ανέφεραν οι οργανώσεις.

«Αυτό σχεδόν σίγουρα θα παράγει επιπλέον παραλλαγές ενδιαφέροντος, οποιαδήποτε από τις οποίες θα μπορούσε να εκτροχιάσει τον παγκόσμιο αγώνα κατά του Covid-19», προειδοποίησαν.

Παρόλο που στις ΗΠΑ είναι εμβολιασμένος πάνω από ο μισός πληθυσμός και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από το 60% των πολιτών, μόλις το 3,2% του πληθυσμού των 1,2 δισ. ατόμων της Αφρικής έχει εμβολιαστεί πλήρως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!