Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η μετάλλαξη Δέλτα παγιώνεται- Ποιες οι προκλήσεις για το επόμενο διάστημα
[Η Ναυτεμπορική]: Η μετάλλαξη Δέλτα παγιώνεται- Ποιες οι προκλήσεις για το επόμενο διάστημα

[Η Ναυτεμπορική]: Η μετάλλαξη Δέλτα παγιώνεται- Ποιες οι προκλήσεις για το επόμενο διάστημα

Με την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού να καθιστά τον κυβερνητικό σχεδιασμό «παλίμψηστο», σβήνοντας τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί πριν από λίγες μέρες για τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης και της διασκέδασης , σε ισχύ μπαίνει άμεσα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια,έως τις 16 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού -υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού- των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ.

Επιπροσθέτως, υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός και όλου του προσωπικού (υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού) των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας, διαγνωστικών κέντρων, κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων, δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και λοιπά. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παράλληλα, σε σημερινές της δηλώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες . Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ».

«Όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος», πρόσθεσε.

Η φράση αυτή είναι ενδεικτική του ρευστού σκηνικού που συνθέτει η παραλλαγή Δέλτα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη καθώς το νέο, πιο μεταδοτικό στέλεχος εδραιώνει την παρουσία του παγκοσμίως θολώνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!