Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η μετάλλαξη Δέλτα γεμίζει με αβεβαιότητα την ανάκαμψη
[Η Ναυτεμπορική]: Η μετάλλαξη Δέλτα γεμίζει με αβεβαιότητα την ανάκαμψη

[Η Ναυτεμπορική]: Η μετάλλαξη Δέλτα γεμίζει με αβεβαιότητα την ανάκαμψη

Η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊου εδραιώνει την παρουσία της σε μεγάλος μέρος του πλανήτη, επιβάλλοντας αλλαγή σχεδίων σε πολλές περιοχές.

Η ταχεία εξάπλωσή της έχει θολώσει παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης, όπως προειδοποιούν αναλυτές, τονίζοντας όμως πως είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει κανείς πώς θα αντιδράσουν οι αγορές.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων που προκαλεί η παραλλαγή Δέλτα, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ισπανία ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς τη Δευτέρα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην τελική φάση άρσης των περιορισμών στις 19 Ιουλίου, παρά τα αυξανόμενα κρούσματα.

Σε έκθεσή της τη Δευτέρα, η Oxford Economics ανέφερε ότι ενώ τα κρούσματα Covid παγκοσμίως παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, οι οικονομίες που καταγράφουν κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα ανέρχονται πλέον στις 89. Μάλιστα σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών έχει επικρατήσει το στέλεχος της Δέλτα.

Ο διευθυντής της Global Macro Research της Oxford Economics, Μπεν Μέι, δήλωσε ότι οι ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τον αντίκτυπο της παραλλαγής Δέλτα στην παγκόσμια οικονομία ήταν «δικαιολογημένες», προειδοποιώντας ότι τα εμβόλια από μόνα τους δεν θα εξασφαλίσουν μια ομαλή πορεία προς την οικονομική ομαλότητα.

Ο Μέι ανέφερε ότι η απότομη άνοδος που παρατηρείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μιας χώρας με σταθερά υψηλό ρυθμός της διάθεσης εμβολίων, θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι το νέο στέλεχος «θα προκαλέσει καταστροφή» στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς με λιγότερο προηγμένα προγράμματα εμβολιασμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!