Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μετακινήσεις εργαζομένων: Τι ισχύει με την υπεύθυνη δήλωση-βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας
[Η Ναυτεμπορική]: Μετακινήσεις εργαζομένων: Τι ισχύει με την υπεύθυνη δήλωση-βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας

[Η Ναυτεμπορική]: Μετακινήσεις εργαζομένων: Τι ισχύει με την υπεύθυνη δήλωση-βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας

Διευκρινίσεις σχετικά με την υπεύθυνη δήλωση-βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις εργαζομένων από αύριο, Σάββατο, δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πιο αναλυτικά:

1. Για εργαζομένους-μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να χρησιμοποιούνται νομίμως εναλλακτικά και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα με τους εξής δύο τρόπους:

Α) Χειρόγραφη Βεβαίωση τύπου Α΄ (εκτύπωση από το https://forma.gov.gr), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με φυσική σφραγίδα του και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, ή

Β) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας για τους εργαζόμενους από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» στο https://eservices.yeka.gr/

2. Για τα μέλη οργάνων διοίκησης και τους αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες κι επιτηδευματίες, για λόγους διασταύρωσης, για τη μετακίνησή τους μπορούν να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ οι Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εκδίδονται από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

3. Με τις Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εξάγονται από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.

4. Οι ήδη εκδοθείσες από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!