Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μετά τη Λεπέν τα χειρότερα: Ο Ερίκ Ζεμούρ και η άνοδος του γαλλικού «Fox News»
[Η Ναυτεμπορική]: Μετά τη Λεπέν τα χειρότερα: Ο Ερίκ Ζεμούρ και η άνοδος του γαλλικού «Fox News»

[Η Ναυτεμπορική]: Μετά τη Λεπέν τα χειρότερα: Ο Ερίκ Ζεμούρ και η άνοδος του γαλλικού «Fox News»

Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) στις προεδρικές εκλογές, Μαρίν Λε Πεν, πέφτει στις δημοσκοπήσεις. Θα μπορούσε να ήταν ένα καλό νέο.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ο ακροδεξιός τηλεοπτικός σχολιαστής και συγγραφέας Ερίκ Ζεμούρ έρχεται δεύτερος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές με ποσοστό 17%, αφήνοντας πίσω την Λεπέν με 15%.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου και ο δεύτερος λίγες εβδομάδες μετά, στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Euractiv, το περιοδικό Challenges χαρακτήρισε ως «σεισμό» την δημοσκόπηση της Harris Interactive, καθώς ο Ζεμούρ φαίνεται να είναι ο αγαπημένος των Γάλλων ακροδεξιών ψηφοφόρων χωρίς να έχει καν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες ακόμη και ο πατέρας της Λεπέν έχει δηλώσει ότι θα τον υποστηρίξει τον Έρικ Ζεμούρ αν είναι ο καλύτερος υποψήφιος για το εθνικό στρατόπεδο.

Στην πρώτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, παραμένει ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 24%. Ο δεύτερος γύρος, ωστόσο, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στο κόμμα του καθώς υπάρχουν φόβοι πως οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι θα ενωθούν.

Ποιος είναι ο Ζεμούρ

Η υποστήριξη στον Ζεμούρ, ο οποίος έχει καταδικαστεί δύο φορές για μηνύματα φυλετικού και θρησκευτικού μίσους, διπλασιάστηκε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Έχει επίσης υποστηρίξει τη «θεωρία της μεγάλης αντικατάστασης» που υποδηλώνει ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες θα κατακλύσουν τους γηγενείς κατοίκους της Ευρώπης και έχει μια τάση για πολεμική, αντι-φυλετική, αντι-πράσινη, αντι-μεταναστευτική υπερβολή που πολλοί ψηφοφόροι βρίσκουν ελκυστική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!