Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Α. Μέρκελ: Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο πιο ελεύθεροι θα είμαστε
[Η Ναυτεμπορική]: Α. Μέρκελ: Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο πιο ελεύθεροι θα είμαστε

[Η Ναυτεμπορική]: Α. Μέρκελ: Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο πιο ελεύθεροι θα είμαστε

«Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο πιο ελεύθεροι θα είμαστε και πάλι», τόνισε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και κάλεσε τους πολίτες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, προκειμένου «να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους κοντινούς τους ανθρώπους». Επισήμανε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό και ότι σε αυτή τη φάση επενδύει στην «διαφήμιση» των πλεονεκτημάτων του εμβολιασμού. «Πατριωτική υποχρέωση» χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και τόνισε ότι το πόσο καλή θα είναι η κατάσταση το φθινόπωρο και τον χειμώνα εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών.

«Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο εσάς, αλλά και κάποιον που βρίσκεται κοντά σας και τον οποίον αγαπάτε», δήλωσε η Καγκελάριος κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα στο Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» και κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν και όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί «να μιλήσουν με όσους τους εμπιστεύονται, διαφημίζοντας τον εμβολιασμό». Η πανδημία, τόνισε η κυρία Μέρκελ, έδειξε ότι ο ένας εξαρτάται από τον άλλον και κανείς δεν προστατεύεται μόνος του.

Προειδοποίησε μάλιστα για τον κίνδυνο να υπάρξουν νέες μεταλλάξεις, κυρίως όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, ενώ, σε ό,τι αφορά την προστασία από την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή «Δέλτα», σημείωσε ότι προκειμένου να επιτευχθεί, θα πρέπει το ποσοστό εμβολιασμού να φθάσει το 85% για τις ηλικίες 12-59 ετών και το 90% για τους άνω των 60 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!