Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέρκελ: «Τα κρούσματα μειώνονται, αλλά πολύ αργά»
[Η Ναυτεμπορική]: Μέρκελ: «Τα κρούσματα μειώνονται, αλλά πολύ αργά»

[Η Ναυτεμπορική]: Μέρκελ: «Τα κρούσματα μειώνονται, αλλά πολύ αργά»

Σε ενίσχυση του «μερικού lockdown», που τέθηκε σε ισχύ στις 2 Νοεμβρίου, προσανατολίζεται η γερμανική κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε η Καγκελάριος Μέρκελ ενόψει της αποψινής τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, «ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιείται, αλλά πολύ αργά». Σε σημείο τριβής αναδεικνύεται η λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), η κυρία Μέρκελ αιτιολόγησε την στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού αναφερόμενη στην συνεχή αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και τόνισε ότι προφανώς τα μέτρα δεν επαρκούν.

Η ίδια τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω μείωσης των ιδιωτικών επαφών, με το βλέμμα και στις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στις 23 Νοεμβρίου για τον Δεκέμβριο και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, η Καγκελάριος επισήμανε ότι σε κάποιες πόλεις, όπως το Βερολίνο, οι αριθμοί εξακολουθούν να μην μειώνονται – σε αντίθεση π.χ. με την Βρέμη και το Αμβούργο. «Όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα», τόνισε.

Με την άποψη της Καγκελαρίου συμφώνησε, σύμφωνα με το Πρακτορείο, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος έκανε λόγο για μια «ελαφρά εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης» και για «περιορισμό της δυναμικής της αύξησης των κρουσμάτων».

Μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να προτείνει η ‘Αγγελα Μέρκελ στις κρατιδιακές κυβερνήσεις είναι ο εκ νέου περιορισμός σε δύο των νοικοκυριών από τα οποία θα επιτρέπεται η συνάντηση ατόμων σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!