Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέρκελ: Να διασφαλιστεί η συνέχιση της συμμετοχής της Bundesbank στα προγράμματα της ΕΚΤ
[Η Ναυτεμπορική]: Μέρκελ: Να διασφαλιστεί η συνέχιση της συμμετοχής της Bundesbank στα προγράμματα της ΕΚΤ

[Η Ναυτεμπορική]: Μέρκελ: Να διασφαλιστεί η συνέχιση της συμμετοχής της Bundesbank στα προγράμματα της ΕΚΤ

Τον σεβασμό της προς τις αποφάσεις του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι σε μεγάλο βαθμό υπάρχει σαφές προβάδισμα του ευρωπαϊκού έναντι του εθνικού δικαίου. Η Καγκελάριος διαβεβαίωσε ακόμη ότι σκοπός της είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος που ανέκυψε σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ με έξυπνο τρόπο και με το βλέμμα στην ενίσχυση του ευρώ και την συνέχιση της συμμετοχής της Bundesbank στα προγράμματα της ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ η Μέρκελ δήλωσε πως «πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου και ασφαλώς αυτό κάνω κι εγώ», απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στο πλαίσιο της «ώρας της Καγκελαρίου» στην Bundestag, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το ίδιο το Δικαστήριο άφησε με την απόφασή του για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ της περιόδου 2015-18 (PSPP) ανοιχτή την δυνατότητα προώθησης της συνοχής της Ευρωζώνης, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί – «προκειμένου να περιορίσουμε και όχι να διευρύνουμε την διαμάχη».

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ακόμη ότι τα κράτη – μέλη της E.E. πρέπει να κάνουν περισσότερα για να προωθήσουν την ολοκλήρωση και την συνοχή της Ένωσης και εξήγησε ότι αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί και το υπό δημιουργία «ταμείο ανασυγκρότησης».

Πρέπει να προχωρήσουμε «με καθαρή πολιτική πυξίδα», είπε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος, για να διευκρινίσει ότι για την ίδια, αυτή η πυξίδα σημαίνει «ισχυρό ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κυρία Μέρκελ διευκρίνισε ότι η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι φυσιολογικό να θέτει, από τη δική της θέση, ερωτήματα και διαβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα απαντήσει σε όλα. Διευκρίνισε πάντως ότι της ενδεχόμενης προσφυγής εναντίον ενός κράτους – μέλους «επί παραβάσει» των Συνθηκών, προηγείται η «επιστολή προθέσεως» (Letter of Intent), με ερωτήματα, στα οποία θα ανταποκριθεί το Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!