Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μερικά εμβόλια διαρκούν μια ζωή- Γιατί όχι το εμβόλιο κατά του Covid-19;
[Η Ναυτεμπορική]: Μερικά εμβόλια διαρκούν μια ζωή- Γιατί όχι το εμβόλιο κατά του Covid-19;

[Η Ναυτεμπορική]: Μερικά εμβόλια διαρκούν μια ζωή- Γιατί όχι το εμβόλιο κατά του Covid-19;

Τα εμβόλια της ιλαράς λειτουργούν για μια ζωή, οι εμβολιασμοί κατά της ανεμοβλογιάς προστατεύουν για 10 έως 20 χρόνια και τα εμβόλια κατά του τετάνου διαρκούν μια δεκαετία ή περισσότερο. Γιατί όμως τα εμβόλια κατά του Covid-19 δεν δείχνουν την ίδια αποτελεσματικότητα στο χρόνο;

Μέλη της επιστημονικής κοινότητας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν αυτή την περίοδο να ζυγίσουν την εναλλακτική της ενισχυτικής δόσης για τους ήδη εμβολιασμένους ενήλικες.

Οι τρεις βαθμοί άμυνας των εμβολίων

Ο στόχος ενός εμβολίου είναι να παρέχει την προστασία που παρέχει η φυσική μόλυνση, αλλά χωρίς τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου.

«Ένα πραγματικά καλό εμβόλιο το κάνει ώστε κάποιος να μην μολυνθεί ακόμα κι αν εκτεθεί στον ιό», αναφέρει στην Wall Street Journal ο Rustom Antia, καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Emory. «Αλλά δεν είναι όλα τα εμβόλια ιδανικά», τονίζει.Οι τρεις βαθμοί άμυνας, εξηγεί, περιλαμβάνουν πλήρη προστασία από μόλυνση και μετάδοση, προστασία από σοβαρή ασθένεια και μετάδοση ή προστασία μόνο από τις σοβαρή νόσηση.

Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το μέγεθος της ανοσοαπόκρισης που προκαλεί ένα εμβόλιο, από το πόσο γρήγορα εξασθενούν τα αντισώματα που προκύπτουν, από το αν ο ιός ή τα βακτήρια τείνουν να μεταλλάσσονται και τη θέση της λοίμωξης.

Το όριο προστασίας

Το όριο προστασίας είναι το επίπεδο ανοσίας που είναι αρκετό για να μην αρρωστήσει κάποιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!