Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μενού με μέτρα ανακούφισης ζητεί ο κλάδος εστίασης
[Η Ναυτεμπορική]: Μενού με μέτρα ανακούφισης ζητεί ο κλάδος εστίασης

[Η Ναυτεμπορική]: Μενού με μέτρα ανακούφισης ζητεί ο κλάδος εστίασης

Εφιαλτικό είναι το σενάριο για τους προσεχείς μήνες στον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής, με τους επαγγελματίες να υπογραμμίζουν ότι οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης στα ωράρια λειτουργίας θα αποβεί μοιραία, καθώς ήδη οι απώλειες είναι τεράστιες και είναι αναγκαία η λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της δραστηριότητας και η εξασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη -που αρχικά είχε προγραμματιστεί για χθες, ωστόσο λόγω του ισχυρού σεισμού αναβλήθηκε για σήμερα- του νέου σχεδίου δράσης για την ανάσχεση της πανδημίας, που αναμένεται να περιλαμβάνει ένα νέο «πακέτο» περιοριστικών μέτρων σχετικά με τη λειτουργία των σημείων εστίασης, επαγγελματίες εστιάτορες εκτιμούν ότι «εάν εφαρμοστεί το μέτρο που θέλει να κλείνουν τα καταστήματα στις 9 το βράδυ, τότε πολλά μαγαζιά θα κλείσουν, γιατί οι τζίροι είναι πολύ μικροί μέσα στην ημέρα και τα κόστη τρέχουν σαν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με κανονικό ρυθμό».

Εκπρόσωποι του κλάδου υπογραμμίζουν ότι ο χειμώνας φέτος θα είναι βαρύς. «Εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι δυσκολίες επανεκκίνησης μετά το lockdown Μαρτίου – Μαΐου δεν κατάφεραν να ξεπεραστούν από πολλούς επιχειρηματίες, ενδεχόμενο δεύτερο lockdown και μάλιστα εν όψει των χειμερινών μηνών θα είναι μη αναστρέψιμο». Χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία ζητά μέτρα ανακούφισης για τον κλάδο ο οποίος δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία. Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι «η έννοια του lockdown στη χώρα μας προσωποποιείται στον κλάδο της Εστίασης και Αναψυχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!