Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ναι μεν αλλά…» για τον τουρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: «Ναι μεν αλλά…» για τον τουρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: «Ναι μεν αλλά…» για τον τουρισμό

Ευχάριστα νέα στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας έστειλε χθες η ανακοίνωση της Βρετανίας πως από τις 19 Ιουλίου τερματίζει την υποχρέωση της καραντίνας για όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως και επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες, όπως η χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη χώρα μας μετά τη Γερμανία, ωστόσο, η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει τις ανησυχίες των ειδικών για την υψηλή μεταδοτικότητάς της, είναι η κυρίαρχη στη Βρετανία.

Στο μεταξύ στη χώρας μας καθημερινά καταγράφεται σημαντική έξαρση των κρουσμάτων , με την κυβέρνηση να επισπεύδει τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Την ίδια ώρα έχει αυστηροποιήσει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων της διασκέδασης . Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, περισσότερα από τα μισά κρούσματα σε νέους κάτω των 30 ετώνπροέρχονται, όπως προκύπτει από ιχνηλατήσεις, από χώρους διασκέδασης , ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων που αναφέρουν ως πιθανή πηγή έκθεσης τη συμμετοχή τους σε συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο.

Με αυτό το επιδημιολογικό σκηνικό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου επελαύνει η παραλλαγή Δέλτα, οι εκτιμήσεις ρίχνουν συνεχώς προς τα κάτω τον στόχο των τουριστικών εσόδων για φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!