Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλο περιβαλλοντικό επίτευγμα από την Danaos Corporation
[Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλο περιβαλλοντικό επίτευγμα από την Danaos Corporation

[Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλο περιβαλλοντικό επίτευγμα από την Danaos Corporation

Ο Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr

Ένδεκα χρόνια νωρίτερα από την ημερομηνία στόχο η Danaos Corporation του Γιάννη Κούστα πετυχαίνει το στόχο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για την μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων του θερμοκηπίου.

Πιο συγκεκριμένα η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή εταιρεία με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πέτυχε τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 41,5% το 2019, σε σύγκριση με το 2008. Αυτό σημαίνει ότι έχει επιτύχει τον στόχο του IMO που έχει θέσει ο ΙΜΟ για περικοπή 40% των εκπομπών αερίων ρύπων από τη ναυτιλία έως το 2030. Το επόμενο βήμα είναι το ποσοστό 50% έως το 2050.

Η ναυτιλιακή εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση της σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια των ετών από το 2008 έως το 2019, η μέση μεταφορική ικανότητα του στόλου της έχει αυξηθεί σημαντικά ωστόσο παράλληλα έχει προχωρήσει σε πολλές βελτιστοποιήσεις στη λειτουργία των πλοίων προκειμένου να καταστούν πιο αποτελεσματικά παράλληλα με τις επενδύσεις σε νεότευκτα πλοία που είχαν σαν αποτέλεσμα ο δείκτης επιχειρησιακής απόδοσης του στόλου της Danaos να βελτιωθεί σημαντικά.

Εκτός από τις τροποποιήσεις/βελτιστοποιήσεις στους κινητήρες των πλοίων για να υποστηρίξουν την μείωση της ταχύτητας, η Danaos εξέτασε 38 μεθόδους βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και επένδυσε σε πολλές από αυτές όπως βελτιστοποίηση της βολβοειδούς πλώρης, μετασκευή προπέλας, χρώματα χαμηλής τριβής, συσκευές βελτίωσης πρόωσης, και άλλα .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!