Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλο το ενδιαφέρον για την 6η Επιστρεπτέα
[Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλο το ενδιαφέρον για την 6η Επιστρεπτέα

[Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλο το ενδιαφέρον για την 6η Επιστρεπτέα

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. Μέχρι και χθες, 17 Φεβρουαρίου, είχαν υποβάλει οριστικές αιτήσεις πάνω από 280.000 ενδιαφερόμενοι, οι οποίες θα αυξηθούν σημαντικά μέχρι τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, που εκπνέει η προθεσμία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα myBusinessSupport ανέρχονται σε 280.855, ενώ εκτιμάται ότι το πλήθος των συνολικών αιτήσεων που θα υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, που λήγει η προθεσμία, θα υπερβεί τις 500.000.

Το διαθέσιμο ποσό μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 είναι περιορισμένο σε σύγκριση με τα κονδύλια που διατέθηκαν στις προηγούμενες και συγκεκριμένα ορίστηκε στα 500 εκατ. ευρώ οπότε και τα ποσά που θα λάβει κάθε δικαιούχος θα είναι μικρότερα σε σχέση με εκείνα του 5ου και της 4ου κύκλου. Στην 7η Επιστρεπτέα Προκαταβολή που θα «ανοίξει» τον Μάρτιο το ποσό θα αυξηθεί σε 1 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην 6η Επιστρεπτέα, από την προσεχή Τρίτη 23 Φεβρουαρίου όσοι θα έχουν υποβάλει αρχικές αιτήσεις θα κληθούν να οριστικοποιήσουν το αίτημά τους, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ, με βάση και τους όρους που θα γνωστοποιηθούν με τη σχετική απόφαση. Το ποσό που θα λάβουν θα προκύψει από τον μαθηματικό τύπο που θα ορίζει η απόφαση, με βάση τη μείωση του τζίρου, το προσωπικό, τον ΚΑΔ κ.λπ., ενώ η πληρωμή θα γίνει στις αρχές Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!