Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο μεγαλύτερος κομήτη που γνωρίζουμε ταξιδεύει στην καρδιά του ηλιακού μας συστήματος
[Η Ναυτεμπορική]: Ο μεγαλύτερος κομήτη που γνωρίζουμε ταξιδεύει στην καρδιά του ηλιακού μας συστήματος

[Η Ναυτεμπορική]: Ο μεγαλύτερος κομήτη που γνωρίζουμε ταξιδεύει στην καρδιά του ηλιακού μας συστήματος

Καλλιτεχνική απεικόνιση του κομήτη Bernardinelli-Bernstein που θα εισέλθει για πρώτη φορά στις εσωτερικές περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.

Το 2014 τα όργανα παρατήρησης και εντοπισμού διαστημικών σωμάτων των αστρονόμων κατέγραψαν ένα νέο, ενδιαφέρον όσο και μυστηριώδες πολύ μεγάλο αντικείμενο. Τα πρώτα στοιχεία που υπήρχαν για αυτό οδηγούσαν τους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άγνωστο μέχρι σήμερα πλανήτη νάνο.

Τον περασμένο Ιούνιο οι αστρονόμοι Πέδρο Μπερναρντινέλι και Γκάρι Μπέρνσταϊν αποκάλυψαν την ταυτότητα του αντικειμένου που ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις δόθηκε σε αυτό το όνομα των δύο επιστημόνων. Ο C/2014 UN271 Bernardinelli – Bernstein είναι ένας κομήτης και μάλιστα όχι ένας απλός κομήτης αλλά ο μεγαλύτερος που γνωρίζουμε στο Σύμπαν. Η διάμετρος του πυρήνα του κομήτη υπολογίζεται στα 100-200 χλμ., είναι δηλαδή δεκάδες φορές μεγαλύτερος από ένα τυπικό κομήτη. Ο κομήτης αυτός για πρώτη φορά θα εισέλθει στις εσωτερικές περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.

Όπως φαίνεται ο C/2014 UN271 Bernardinelli – Bernstein «κρυβόταν» στο Νέφος Οορτ. Πρόκειται για μια περιοχή στα εξωτερικά σύνορα του ηλιακού μας συστήματος χίλιες φορές πιο μακριά από τον Πλούτωνα. Στο νέφος αυτό βρίσκονται διάφορα «μπάζα» του ηλιακού μας συστήματος. Πρόκειται για υλικά και κυρίως διαστημικούς βράχους που δημιουργήθηκαν κατά τον σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος αλλά η αλληλεπίδραση τους με τους πλανήτες κυριολεκτικά τους… εξόρισε σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!