Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλη πτώση του Bitcoin
[Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλη πτώση του Bitcoin

[Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλη πτώση του Bitcoin

To ψηφιακό νόμισμα Bitcoin κλυδωνιζόταν την Παρασκευή, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Σεπτέμβριο, καθώς ανησυχίες σχετικά με την επιβολή κανόνων προκαλούσαν υποχώρηση από τα πρόσφατα επίπεδα ρεκόρ του.
Όπως γράφει το Reuters, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έπεσε πάνω από 5%, σε χαμηλό περίπου τριών εβδομάδων, στα 28.800 δολάρια στην Ασία, πριν σταθεροποιηθεί κοντά στα 32.000 δολάρια. Ως τώρα έχει πέσει κατά 11% αυτή την εβδομάδα, στη μεγαλύτερη πτώση του από το -12% του Σεπτεμβρίου.
Επενδυτές είπαν ότι μια αναφορά που αναρτήθηκε στο Twitter από τη BitMEX Research, σύμφωνα με την οποία μέρος ενός bitcoin μπορεί να ξοδεύτηκε δύο φορές, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει κύμα πωλήσεων, ακόμα και αν οι ανησυχίες αυτές καθησυχάστηκαν αργότερα.
«Δεν θα θέλαμε να εκλογικεύσουμε πολύ μια αγορά η οποία είναι τόσο μη αποδοτική και ανώριμη όσο το Bitcoin, μα σίγουρα υπάρχει μια αντιστροφή στο momentum» είπε ο Κάιλ Ρόντα, αναλυτής της IG Markets στη Μελβούρνη, στον απόηχο της αναφοράς της BitMEX. «Το κοπάδι πιθανότατα το είδε αυτό και σκέφτηκε ότι ακούγεται τρομακτικό και σοκαριστικό και τώρα είναι ώρα να πουλήσει κανείς».
Το Bitcoin βρισκόταν πάνω από 20% χαμηλότερα από το ρεκόρ των 42.000 πριν δύο εβδομάδες, χάνοντας έδαφος εν μέσω εντεινόμενων προβληματισμών πως πρόκειται για «φούσκα» και καθώς τα κρυπτονομίσματα προσελκύουν όλο και περισσότερο την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!