Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλη έρευνα της Microsoft για την τηλεργασία
[Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλη έρευνα της Microsoft για την τηλεργασία

[Η Ναυτεμπορική]: Μεγάλη έρευνα της Microsoft για την τηλεργασία

Με περίπου 180 χιλιάδες υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διοίκηση της Microsoft αποφάσισε να διερευνήσει τις επιπτώσεις θετικές και αρνητικές που έχει η τηλεργασία.

Στην απόφαση της Microsoft να πραγματοποιήσει αυτή την έρευνα συνέβαλε και το γεγονός πώς όταν η εταιρεία άρχισε από τον περασμένο Μάρτιο να ζητά από το προσωπικό της να επιστρέψει στους χώρους εργασίας διαπιστώθηκε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 73% των εργαζομένων ζήτησε να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι και γενικά να έχει αυτό με δύο λέξεις ονομάζουμε «ευέλικτο ωράριο».

Την έρευνα ανέλαβαν να κάνουν ειδικοί της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μπέρκλι στη Καλιφόρνια οι οποίοι μελέτησαν την εργασιακή συνθήκη και συμπεριφορά 61 χιλιάδων εργαζομένων της εταιρείας που στο διάστημα της πανδημίας δούλευαν από το σπίτι.

Λίγο πολύ οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο καθεστώς της τηλεργασίας είχαν αναδειχθεί στο διάστημα της πανδημίας αλλά η καταγραφή τους σε μια μεγάλου εύρους έρευνα αναδεικνύει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η έρευνα πιστοποιεί το γεγονός ότι η τηλεργασία απομονώνει σε διάφορα επίπεδα τον εργαζόμενο.

Οι εργαζόμενοι σταματούν να έχουν προσωπική επαφή με τους συναδέλφους τους η οποία εκτός των άλλων βοηθούσε στην ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς που έκανε κάποιος τη δεδομένη στιγμή κάτι που βοηθούσε τελικά σε καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην παραγωγικότητα όσο και την επινοητικότητα. Από την άλλη πλευρά μειώθηκε ο αριθμός των συσκέψεων που συχνά διαρκούσαν αχρείαστα πολύ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!