Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Μαζί για το Παιδί»: Ειδικός οδηγός διαχείρισης διαζυγίου για γονείς
[Η Ναυτεμπορική]: «Μαζί για το Παιδί»: Ειδικός οδηγός διαχείρισης διαζυγίου για γονείς

[Η Ναυτεμπορική]: «Μαζί για το Παιδί»: Ειδικός οδηγός διαχείρισης διαζυγίου για γονείς

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε την περίοδο της καραντίνας στις κλήσεις τις γραμμής «115 25» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που αφορούν στο διαζύγιο.

Συγκεκριμένα, το διάστημα της ιδιαίτερης αυτής συνθήκης παρουσίασαν αύξηση 100% συγκριτικά με αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών, καταλαμβάνοντας ποσοστό περίπου 25% επί των συνολικών κλήσεων συμβουλευτικής.

Με αφορμή την αύξηση αυτή, μέσα από άρθρο της η ένωση «Μαζί για το Παιδί» θέλει να δώσει κατευθύνσεις σε γονείς για το πως θα προστατέψουν την ψυχική κυρίως υγεία των παιδιών τους.

Ταυτόχρονα, η ένωση σχεδίασε ειδικό οδηγό διαχείρισης διαζυγίου για γονείς.

Κανένα ζευγάρι δεν ξεκινά μια νέα οικογένεια με την πρόθεση να φτάσει στο διαζύγιο. Κάθε ζευγάρι ξεκινά με όνειρα και επιθυμίες. Κάποιες φορές στην πορεία προκύπτουν δυσκολίες, διαφωνίες, αλλαγές τις οποίες καλείται να διαχειριστεί.

Όταν η διαχείριση των καταστάσεων που καλείται να αντιμετωπίσει το ζευγάρι δεν είναι εφικτή τότε επέρχεται ένα διαζύγιο.

Συχνά, οι γονείς δίνουν παρατάσεις περιμένοντας κάτι να αλλάξει, προκειμένου να μην «πληγώσουν» ή «τραυματίσουν» τα παιδιά τους. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν είναι το διαζύγιο αυτό που πληγώνει περισσότερο τα παιδιά, αλλά η κακή επικοινωνία και οι συγκρούσεις των γονέων.

Στη διάρκεια αυτών των εντάσεων μέσα στην οικογένεια, το παιδί έρχεται αντιμέτωπο με τους τσακωμούς των γονέων. Δεν είναι σπάνιο το παιδί να προσπαθεί να καθησυχάσει ή να ηρεμήσει το κλίμα.

Σε μικρότερες ηλικίες μπορεί να αισθάνεται υπεύθυνο για τα όσα συμβαίνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!