Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Mastecard, Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και Wellcome μαζί στη θεραπεία του Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Mastecard, Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και Wellcome μαζί στη θεραπεία του Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Mastecard, Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και Wellcome μαζί στη θεραπεία του Covid-19

Η Mastercard, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και o μη κερδοσκοπικός οργανισμός Wellcome συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν με 125 εκατ. δολ. την ενίσχυση και βελτίωση των θεραπειών αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι τρεις εταίροι στοχεύουν στον εντοπισμό, την αξιολόγηση, την ανάπτυξη, καθώς και την αύξηση του αριθμού των νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση της νόσου. Παράλληλα, δεσμεύονται για την ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπευτικές αγωγές, καθιστώντας δυνατή τη διάθεση των φαρμακευτικών προϊόντων σε ασθενείς με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο.

Η πρωτοβουλία των τριών εταίρων, που ονομάζεται «COVID-19 Therapeutics Accelerator», πρόκειται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη ταχύτερη δημιουργία και αξιολόγηση φαρμακευτικών και βιολογικών παρασκευασμάτων, με σκοπό την άμεση θεραπεία ασθενών που πάσχουν από τον ιό COVID-19, καθώς και την αντιμετώπιση νέων παθογενειών που μπορεί να επιφέρει ο ιός σε βάθος χρόνου.

Ο «COVID-19 Therapeutics Accelerator» αναμένεται να διεξάγει όλα τα στάδια των διαδικασιών ανεύρεσης, δημιουργίας και διάθεσης φαρμακευτικών θεραπειών, στα πρότυπα αντίστοιχων συνεργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ιού Έμπολα το 2014. Οι λειτουργίες του θα περιλαμβάνουν τη συγκέντρωση και τον συντονισμό των επενδυτικών πόρων, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων με στόχο την επιτάχυνση των ερευνητικών διαδικασιών.

H συνεργασία στοχεύει στον προσδιορισμό νέων θεραπευτικών αγωγών μέσα από τρία διαφορετικά στάδια: την αξιολόγηση των εγκεκριμένων φαρμάκων για την καταπολέμηση του ιού, τη μελέτη χιλιάδων διαφορετικών χημικών ενώσεων που έχουν εγκριθεί μέσα από ασφαλή επιστημονικά δεδομένα, καθώς και τη εξέταση νέων ερευνητικών ενώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!