Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι «μαρτυρά» η Ιστορία για τις αγορές: Όσα συμβαίνουν πάντα, συνήθως, σπάνια και ποτέ
[Η Ναυτεμπορική]: Τι «μαρτυρά» η Ιστορία για τις αγορές: Όσα συμβαίνουν πάντα, συνήθως, σπάνια και ποτέ

[Η Ναυτεμπορική]: Τι «μαρτυρά» η Ιστορία για τις αγορές: Όσα συμβαίνουν πάντα, συνήθως, σπάνια και ποτέ

Mπορεί η Ιστορία να μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στις αγορές, που βίωσαν το πιο ταραχώδες εξάμηνο όλων των εποχών; Κανείς δεν μπορεί να εκφράζει βεβαιότητες σε μία περίοδο πρωτοφανούς κρίσης, όπως η σημερινή πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα lockdown, που παρέλυσαν τις οικονομίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ωστόσο αν γνωρίζουμε το πώς αντέδρασαν οι αγορές σε μεγάλες κρίσεις του παρελθόντος, μπορούμε να είμαστε πιο προετοιμασμένοι για τα όσα μας περιμένουν στο εξής. Το CNBC στηριζόμενο σε στοιχεία για τις κινήσεις των δεικτών από τη δεκαετία του 1930 δημιουργεί έναν χάρτη με τα όσα τείνουν να συμβαίνουν πάντα, συχνά, σπάνια και ποτέ.

Πάντα

O S&P 500 ανάκαμψε σχεδόν 20% στο δεύτερο τρίμηνο. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε πετύχει κάτι ανάλογο μόλις στο δέκατο ημεροολογιακό τρίμηνο, όταν και εξασφάλισε κέρδη 15%. Και στα προηγούμενα εννέα τρίμηνα όμως ήταν πάντα σε τροχιά ανόδου με κέρδη κατά μέσο όρο της τάξης του 9%, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.

Ένα από τα μεγάλα ορόσημα στην αγορά είναι όταν τουλάχιστον το 90% των μετοχών του S&P 500 ξεπερνούν τον μέσο όρο διακύμανσης των 50 ημερών. Αυτό συνέβη φέτος στις 26 Μαρτίου. Κατά τις 19 φορές στο παρελθόν που συνέβη αυτό από το 1967 ακολουθούσε τον επόμενο χρόνο πάντα άνοδος του S&P 500 με κέρδη 17% κατά μέσο όρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!