Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μάρκους Ζέντερ: Ο Σόλτς έχει τις «καλύτερες πιθανότητες» να γίνει καγκελάριος
[Η Ναυτεμπορική]: Μάρκους Ζέντερ: Ο Σόλτς έχει τις «καλύτερες πιθανότητες» να γίνει καγκελάριος

[Η Ναυτεμπορική]: Μάρκους Ζέντερ: Ο Σόλτς έχει τις «καλύτερες πιθανότητες» να γίνει καγκελάριος

«Ο Όλαφ Σολτς έχει αυτή τη στιγμή έχει τις καλύτερες πιθανότητες να γίνει καγκελάριος» δήλωσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός και ηγέτης του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU), Μάρκους Ζέντερ, που βρίσκεται στο Βερολίνο για να μετάσχει στην αποψινή, κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ενωσης CDU/CSU.

Επικεφαλής του «αδελφού» κόμματος του CDU στη Βαυαρία, ο Ζέντερ συνεχάρη τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς για την εκλογική του νίκη, τονίζοντας ότι η Ένωση CDU/CSU υπέστη «βαριά ήττα» την περασμένη Κυριακή.

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός σημείωσε πάντως ότι η Ένωση περνά «δύσκολες στιγμές», αλλά θα συνεχίσει τις επαφές με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (FDP). «Eίμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά δεν θα ζητήσουμε χάρη» δήλωσε ο Ζέντερ, προσθέτοντας ότι οι πιθανοί εταίροι – δηλαδή το FDP και οι Πράσινοι – θα πρέπει πρώτα να δείξουν προθυμία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου n-tv, o Ζέντερ δεν αναμένει ότι η Ένωση θα μετάσχει στην επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας. Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο Βαυαρός πρωθυπουργός φέρεται να είπε στη συνεδρίαση της ομάδας του CSU στο Βερολίνο ότι τελικά θα συγκροτηθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός του «φωτεινού σηματοδότη», με τη συμμετοχή του SPD, των Πράσινων και FDP. «Ο Ζέντερ ρίχνει λευκή πετσέτα για τον Λάσετ» σχολίασε το RTL.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!