Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Την πορεία καθορίζουν, η τάση στα διεθνή και οι στηρίξεις του Δείκτη των Τραπεζών
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Την πορεία καθορίζουν, η τάση στα διεθνή και οι στηρίξεις του Δείκτη των Τραπεζών

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Την πορεία καθορίζουν, η τάση στα διεθνή και οι στηρίξεις του Δείκτη των Τραπεζών

Η διεύρυνση του πλήθους των διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων σε τέσσερις και το κλείσιμο κάτω από τις 625 μονάδες υπογράμμισε την ανησυχία των θεσμικών επενδυτών για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών φέτος. Η πανδημία που φαίνεται να αναζωπυρώνεται στην Ευρώπη και στη χώρα μπορεί να προκαλέσει αναθεώρηση των προβλέψεων προς το χειρότερο. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται από το κλίμα στις αγορές των ΗΠΑ. Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Richard Clarida, δήλωσε την Τετάρτη ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει σε «βαθιά τρύπα» εξ αιτίας της ανεργίας και της αδύναμης ζήτησης, και ζήτησε περισσότερη δημοσιονομική ώθηση, σημειώνοντας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής «δεν πρόκειται καν να αρχίσουν να σκέφτονται» για την αύξηση των επιτοκίων έως ότου ο πληθωρισμός φτάσει το 2%. Στο ίδιο κλίμα και η Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Loretta Mester.

Έτσι σήμερα οι ασιατικές αγορές μετοχών κινήθηκαν πτωτικά σήμερα Πέμπτη 24/9, μετά από μια πτώση στην Wall Street την προηγούμενη νύχτα, καθώς μια σειρά προειδοποιήσεων από αξιωματούχους της Fed ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την ανθεκτικότητα της οικονομικής ανάκαμψης. Επίσης από τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, ο δείκτης PMI υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στις 50,1 μονάδες από 51,9 μονάδες τον Αύγουστο, οριακά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!