Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Στην Αθήνα, άσχετα από την παγκόσμια διάθεση για ρίσκο, ζητείται αντίδραση
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Στην Αθήνα, άσχετα από την παγκόσμια διάθεση για ρίσκο, ζητείται αντίδραση

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Στην Αθήνα, άσχετα από την παγκόσμια διάθεση για ρίσκο, ζητείται αντίδραση

Οι αμερικανοί επενδυτές αισθάνθαν να αυξάνει τη διάθεσή τους για ρίσκο η πτώση των εβδομαδιαίων αξιώσεων επιδομάτων ανεργίας πριν από τη διαπραγμάτευση στη Wall Street και τελικά ώθησαν ψηλότερα τους δείκτες της. Αλλά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αγωνίστηκαν να αποτρέψουν μια τέταρτη συνεχόμενη πτώση. Αυτά πριν από την αναμέτρηση των υποψηφίων Προέδρων στις ΗΠΑ και ασχέτως των εντυπώσεων που θα σχηματιστούν από το debate που τελείωσε λίγο πριν τις 6:00 δική μας ώρα, με 12 μέρες απόσταση των εκλογών οι αναλυτές τονίζουν ότι θα υπάρξει η προεκλογική παράλυση.

Τα απογοητευτικά δεδομένα για το ηθικό των καταναλωτών της Γερμανίας έφεραν την πρώτη πτώση της εβδομάδας για το ισχυρό ως χθες ευρώ, ενώ η λίρα της Τουρκίας έπεσε ξανά καθώς η κεντρική τράπεζά της δεν επέλεξε να αυξήσει στα επιτόκια της. Παράλληλα στην Ευρώπη τα κρούσματα κρονοϊού ανεβαίνουν σε ρεκόρ υψηλών, με την Ισπανία να γίνεται η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο μολύνσεις και η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία βλέπουν όλες αυξήσεις στα πρόσφατα ρεκόρ. Η επιφύλαξη που χαρακτήρισε τις κινήσεις στην αγορά ομολόγων οδήγησε επίσης σε αύξηση τις αποδόσεις χρέους της ιταλικής κυβέρνησης, αν και υπήρχε επίσης έντονη ζήτηση των ιταλικών ομολόγων 30 ετών και η αρχική μετάβαση στα εξαιρετικά ασφαλή γερμανικά ομόλογα δεν κράτησε μετά το μεσημέρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!