Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Στα διεθνή το κλίμα βελτιώνεται, εδώ ζητείται αγοραστικό ενδιαφέρον
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Στα διεθνή το κλίμα βελτιώνεται, εδώ ζητείται αγοραστικό ενδιαφέρον

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Στα διεθνή το κλίμα βελτιώνεται, εδώ ζητείται αγοραστικό ενδιαφέρον

Του Κώστα Ιωαννίδη

kioan@naftemporiki.gr

Μετά από χρόνια εκτός Euronext, βρέθηκα στην αγορά μετοχών του Άμστερνταμ. Διαπίστωσα τις τεράστιες αλλαγές που έχουν επέλθει στον τομέα των ιδιωτών επενδυτών. Ακόμα και σε αυτή την εποχή, η Αθήνα προσφέρεται για επενδύσεις από ιδιώτες. Κάτι που στο μέλλον θα αποδειχθεί προσόν. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως στο αβαθές ΧΑ, αν κυριαρχήσουν στις συναλλαγές τα μηχανάκια, θα είναι καλό σημάδι. Καθώς θα υπογράμμιζε την αύξηση του ενδιαφέροντος από τους παγκοσμίως μεγάλους στον επενδυτικό τομέα.

Για την ώρα θα λέγαμε, πως εκεί που αφήσαμε την αγορά εκεί τη βρήκαμε μετά από επτά συνεδριάσεις και αυτό δεν έχει σχέση με την εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας για την ψηφιακή, μέσω software, συμμετοχή στα χρηματιστήρια. Προκύπτει από την αδυναμία πολιτικών και πολιτών να αντιληφθούν την αναγκαιότητα για εγκατάσταση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στο οικονομικό μας γίγνεσθαι. Η εισαγόμενη φυγή από το ρίσκο έγινε αποδεκτή από όλους χθες. Αντίθετα, τις μέρες που έξω κυριαρχεί η τάση για αγορές μετοχικών αξιών, εδώ περνάει από φίλτρα που την αδυνατίζουν.

Αντέχει τεχνικά για αρκετές συνόδους η αγορά την πλάγια κίνηση. Αλλά τους ιδιώτες επενδυτές έχει ήδη κουράσει η ταλάντωση μεταξύ 910 και 930 μονάδων. Με τους αναλυτές σε δύσκολη θέση μετά τη δεύτερη καθοδική συνεδρία, οι θεσμικοί στην Αθήνα επιμένουν στην έμπρακτη δήλωση επιφυλάξεων για το μέλλον της κερδοφορίας των Τραπεζών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!