Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η συσσώρευση ταιριάζει περισσότερο παρά τις προβλέψεις για πτώση
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η συσσώρευση ταιριάζει περισσότερο παρά τις προβλέψεις για πτώση

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η συσσώρευση ταιριάζει περισσότερο παρά τις προβλέψεις για πτώση

Με το διεθνές κλίμα ουδέτερο προς ευνοϊκό οι σκοπιμότητες που αφορούν στην εκπνοή των σειρών Ιουλίου αύριο και η προετοιμασία για την ανακοίνωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο FITCH, αναμένεται να ωθήσουν τους επενδυτές σε κινήσεις με πιθανότερο αποτέλεσμα τη συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα. Οι ασιατικές αγορές μετοχών διατηρήθηκαν σε ανοδική τροχιά την Πέμπτη, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ «εξακολουθεί να είναι μακριά» από τα επίπεδα που η κεντρική τράπεζα ήθελε να δει πριν μειώσει τη νομισματική της στήριξη.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν την Τετάρτη οριακή πτώση, αφού ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες -0,09% στις 460,56 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε +0,13% στις 34.933,23 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση -0,22% στις 14.644,95 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη +0,12% στις 4.374,30 μονάδες. Δεν υπάρχουν με βάση τα παραπάνω εξελίξεις που να ενισχύουν τη διάθεση για φυγή από το ρίσκο σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο τα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα με οδηγό το στέλεχος Δέλτα αποκαλύπτουν την αδυναμία του ελέγχου της μετάδοσης της νόσου με σημάδια έξαρσης σε περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα.

Οι εγχώριοι παράγοντες διαπιστώνουν πως η απειλή να αποδειχθεί το φετινό καλοκαίρι παρόμοιο με το περυσινό δεν αφήνει την αισιοδοξία να διεγείρει την διάθεση για ρίσκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!