Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η συσσώρευση προτιμάται στην χωρίς αλλαγές τεχνική εικόνα της αγοράς
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η συσσώρευση προτιμάται στην χωρίς αλλαγές τεχνική εικόνα της αγοράς

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η συσσώρευση προτιμάται στην χωρίς αλλαγές τεχνική εικόνα της αγοράς

Στα χρηματιστήρια υπάρχει ο “θεσμός” του… self-bonus. Δηλαδή, οι συναλλαγές της μιας μέρας μπορεί να είναι προετοιμασία για την ενθυλάκωση σχεδόν βέβαιων κερδών, από γεγονότα σποραδικά, που γεννούν προσωρινά ευκαιρίες. Αναφερόμαστε στις αλλαγές στους δείκτες της MSCI, με την ένταξη της Eurobank στον MSCI Greece Standard και την διαγραφή των Eurobank και Πειραιώς από τον δείκτη Small Cap. Οι αγοραίοι υπολογίζουν εισροές από 128 έως 165 εκατ., λόγω της αναβάθμισης. Να γιατί ο ημερήσιος όγκος της ΕΥΡΩΒ ξεπέρασε τα 13,5 εκατ. τεμάχια με την αμέσως επόμενη ΑΛΦΑ στα 10 εκατ.

Με την αγορά να “δηλώνει” αδυναμία να προσεγγίσει τις 900 μονάδες αλλά και με δεδομένη την αποφασιστικότητα των θεσμικών να μην επιτρέψουν να παραβιαστεί η στήριξη στις 870 οι επενδυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συσσώρευση αποτελεί μονόδρομο. Το διεθνές κλίμα είναι κατάλληλο για τη διατήρηση της επιφυλακτικότητας με τις οριακές μεταβολές των βασικών δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Άλλωστε στις ασιατικές συναλλαγές σήμερα η αφομοίωση της δυναμικής στα μεγάλα χρηματιστήρια των ΗΠΑ έχει προκαλέσει τη διάθεση για ρευστοποίηση θέσεων με τους μετοχικούς δείκτες της περιοχής να υποχωρούν από τα υψηλά δύο εβδομάδων.

Η κινήσεις των θεσμικών χθες στο ΧΑ ήταν κατάλληλες για την αναπλήρωση των απωλειών της προηγούμενης συνόδου, στο πρώτο μέρος, αλλά η στροφή στην ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά με ψαλίδισμα στη διάθεση για ρίσκο λειτούργησε αρνητικά και στην Αθήνα. Όσοι κάνουν τον κόπο να συγκρίνουν της ανοδικές χθες με τις πιο καθοδικές την Τρίτη, θα διαπιστώσουν τη διάθεση αποκατάστασης απωλειών, καθώς και στην μεσαία κεφαλαιοποίηση το ίδιο πνεύμα κυριάρχησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!