Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η πορεία αναμένεται καθοδική με αντίστοιχη την τάση διεθνώς
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η πορεία αναμένεται καθοδική με αντίστοιχη την τάση διεθνώς

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η πορεία αναμένεται καθοδική με αντίστοιχη την τάση διεθνώς

Για όσους διαχειρίζονται κεφάλαια άλλων, αυτή η εβδομάδα είναι της Κριστίν Λαγκάρντ την επικεφαλής της ΕΚΤ. Μήπως μπορέσει εκείνη, αντιδρώντας ή σχολιάζοντας τα τελευταία μηνύματα από τη Fed, να ηρεμήσει την τρικυμία που δεν ομολογείται ευρέως ότι γέννησε η υπογράμμιση της πως το επίπεδο του ανεκτού πληθωρισμού μετατίθεται άνω του 2%. Δεν υπάρχει εξήγηση των αγοραίων συναινετικά, στο τι θέλει να δείξει με αυτή την απόφαση η μεγαλύτερη Κεντρική Τράπεζα. Για την ώρα, μετά την παροχέτευση άφθονης ρευστότητας οι πληθωριστικές πιέσεις δεν κατάφεραν να προκαλέσουν πληθωρισμό άνω του 1,6%. Το κλίμα στην παγκόσμια αγορά εξαρτάται από την ερμηνεία των μηνυμάτων των Κεντρικών Τραπεζών, γιατί όλοι παραδέχονται πως χωρίς αυτές η βουτιά της παγκόσμιας κεφαλαιαγοράς με την πανδημία θα ήταν πολλαπλάσια.

Η συσσώρευση αρνητικών εξελίξεων στο εξωτερικό και το εσωτερικό συντήρησαν την διάθεση για ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια της Ασίας σήμερα. Εδώ η πυρκαγιά στη Μόρια αντικατέστησε ως έντονο πρόβλημα την πιθανή επιδρομή από τα θαλάσσια σύνορα κυμάτων μεταναστών και αναμένονται οι αντιδράσεις των αρμοδίων. Ενώ η απογοήτευση από την είδηση της διακοπής των δοκιμών του εμβολίου για τον COVID-19 προκαλεί τις ρευστοποιήσεις θέσεων παγκόσμια χωρίς να εκπλήσσουν τους αναλυτές. Πρόσφατα στο σχόλιο τη Δευτέρα για τα διεθνή χρηματιστήρια σημειώσαμε:

Η δικαίωση της χθεσινής αναφοράς πως επίκειται λύση της συσσώρευσης ήταν πικρή, αφού έγινε με αποφασιστικό τρόπο αλλά καθοδικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!