Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια ανάσα στο τέλος της βδομάδας είναι πιθανή, μόνο επειδή δεν αναμένεται
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια ανάσα στο τέλος της βδομάδας είναι πιθανή, μόνο επειδή δεν αναμένεται

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια ανάσα στο τέλος της βδομάδας είναι πιθανή, μόνο επειδή δεν αναμένεται

Οι μέρες στα αναπτυγμένα χρηματιστήρια, απαιτούν κινήσεις προετοιμασίας για τα εταιρικά αποτελέσματα γιγάντων παγκόσμιας εμβέλειας, στους κλάδους που ανήκουν. Οι τραπεζικοί κολοσσοί J.P. Morgan, Citigroup και Wells Fargo δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους την Τρίτη και από την τεχνολογία Microsoft και Netflix την ερχόμενη Πέμπτη. Εμάς θα επηρεάσουν των τραπεζικών, αν κάποιες αρνητικές εξελίξεις εδώ, δεν αποτελέσουν αφορμή για αύξηση του country risk.

Εχθές, η ενίσχυση των πιέσεων στα τραπεζικά blue chip μετά τις 16:30, προκάλεσε μια υποχώρηση από τις 638,98 στις 635,22 σε 29 λεπτά ακριβώς. Χύνοντας την καρδάρα με όσο γάλα κατόρθωσαν να κρατήσουν οι προσπάθειες 6 ολόκληρων ωρών. Με την προσδοκία να σπάσει η πτωτική αλυσίδα θα μείνουν οι επενδυτές, καθώς το φινάλε στην Ευρώπη ήταν πολύ πιο σκληρό από της Αθήνας. Οι παράγοντες στις ΗΠΑ παλεύουν εις βάρος των ευρωπαϊκών αξιών.

Η αγορά σταμάτησε έξη μονάδες πάνω από το κάτω όριο αυτής της ζώνης και η αγοραία συναίνεση εκτιμούσε πως ο πειρασμός να φέρουν οι ισχυροί θεσμικοί τον ΓΔ στις 630 μονάδες είναι μεγάλος. Συνεπώς σήμερα δεν αποκλείεται να δούμε την υποχώρηση ως τις 630 μονάδες περίπου και μετά να εμφανιστεί σημαντική ανοδική αντίδραση.

Επέστρεψαν και διατηρούνται οι ανησυχίες στις ευρωπαϊκές αγορές για τον κορωνοϊό, αν και ανέκαμψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο, με τη ζήτηση να αυξάνεται μετά τη λήξη των lockdown, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Τα νέα ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ προκάλεσαν απώλειες σε Dow Jones και S&P ενώ ο Nasdaq κρατήθηκε σε θετικό έδαφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!